Jedilnik april 2014
JEDILNIK ZAJTRKOV, APRIL 2014
1. 4.: Zeliščni čaj z medom, koruzni kruh s pečeno jajčko
2. 4.: Bela kava, beli kruh z margarino in BIO medom
3. 4.: Šipkov čaj z limono, rženi kruh s tunino in svežo papriko
4. 4.: Mleko s koruznimi kosmiči, banana
7. 4.: Planinski čaj z medom, ocvrta rezina
8. 4.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, jabolko
9. 4.: Kakav, črni kruh s kremnim namazom
10. 4.: Mleko s koruznimi kosmiči, hruška
11. 4.: Bela kava, polbeli kruh z margarino in marmelado
14. 4.: Mleko, polenta, ananas
15. 4.: Kakav, pisani kruh s sirnim namazom
16. 4.: Mlečni riž s čokoladnim prahom, banana
17. 4.: Sadni čaj z limono, carski praženec z rozinami
18. 4.: Kakav, ovseni kruh s topljenim sirom in svežo papriko
21. 4.: velikonočni ponedeljek
22. 4.: Kakav, polbeli kruh s kislo smetano
23. 4.: Bela kava, črni kruh z margarino in marmelado
24. 4.: Sadni čaj z BIO medom, ovseni kruh s pečeno jajčko
25. 4.: Mleko s čokolešnikom, jabolko
1. 4.: Jagodni sok, ovseni kruh s piščančjo pašteto in kislo kumaro, suho sadje
2. 4.: Ribezov sok, štručka hot dog s govejo EKO hrenovko, gorčico in kečapom
3. 4.: Kakav z domačim mlekom, beli kruh s kremnim namazom Nutello in kislo smetano, jabolko
4. 4.: Probiotični sadni EGO jogurt grozdje aronija, francoski rogljič polnjen z marmelado
7. 4.: Bela kava z domačim mlekom, mlečni kruh s surovim maslom in jagodno marmelado, hruška
8. 4.: Pomarančni sok, koruzni kruh Gustav, mesno jajčni namaz s korenčkom, ananas
9. 4.: Sadni LCA napitek, polnozrnati kruh Gustav s sirom in rdečo redkvijo
10. 4.: Domače mleko s koruznimi kosmiči, sadna rezina Frutabela, jabolko
11. 4.: Jabolčni BIO sok, graham kruh s kuhanim pršutom, sirom in vloženo rdečo papriko
14. 4.: Malinovec, rženi kruh z ribjim namazom in svežo papriko, grozdje
15. 4.: Hruškov sok, črni kruh s suhimi salamami, sirom in kislim zeljem, melona
16. 4.: Sadni čaj z BIO medom in limono, koruzna bombeta s pleskavico, solato, gorčico in kečapom
17. 4.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, jagode
18. 4.: Domači jogurt vanilija, makova štručka, čokolada
21. 4. velikonočni ponedeljek
22. 4.: Malinov čaj z limono, pisani kruh s surovim maslom in BIO medom, jabolko
23. 4.: Jagodni sok, pirin kruh z mortadelo, sirom in paradižnikom
24. 4.: Ribezov sok, polbeli kruh z jajčnim namazom in svežo papriko, grozdje
25. 4.: Sok brez dodanih konzervansov Smoothie – okus jagoda, sirova štručka
1. 4.: Gobova juha z zlatimi kroglicami, mesni svaljki s prilogo (čebula, gorčica, ajvar, kečap), pečen krompir, paradižnik z ananasom, sok Nekti
2. 4.: Cvetačna juha, pečen piščanec v omaki, krompirjevi svaljki s skuto, zelena solata s korenčkom, sadni puding
3. 4.: Bučkina juha, mešani Stroganov, dušen riž, zelena solata s stročjim fižolom, sok Nekti
4. 4.: Porova juha, ocvrte ribje palčke, krompirjeva solata, sladoled
7. 4.: Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, sadna skuta s sladko smetano in sladoledom
8. 4.: Ričet z zelenjavo in kranjsko klobaso, jogurtovo pecivo s sadjem, sok Nekti
9. 4.: Grahova juha, svinjska pečenka v omaki, krompirjevi njoki s špinačo, zelena solata z rdečo peso, sok Nekti
10. 4.: Špargljeva juha, puranji zrezek v smetanovi omaki, kruhova rezina, radič z zeljem, sok
11. 4.: Golaž z EKO govedino, pšenična polenta, zelena solata z jajčko, tekoči sadni jogurt
14. 4.: Prežgana juha, špageti s haše omako, nariban sir, rdeči radič s koruzo, sok Nekti
15. 4.: Fižolova juha, goveji EKO zrezki v gobovi omaki, zdrobovi cmoki, zelena solata s kumarami, sok Nekti
16. 4.: Piščančja obara z žličniki, ajdovi žganci, rižev narastek z jabolki in rozinami, sok Nekti
17. 4.: Zdrobova juha, rižota z morskimi sadeži, zelena solata s paradižnikom, desertni jogurt
18. 4.: Korenčkova juha, domači sir na žaru, pečen krompir, zeljna solata s koruzo, pomaranča
21. 4.: velikonočni ponedeljek
22. 4.: Kostna juha z ribano kašo, goveja EKO hrenovka, kremna špinača, pire krompir, sok
23. 4.: Gobova juha, ocvrti piščančji medaljončki, pomes frites, tatarska omaka, zelena solata z rdečo peso, sok Nekti
24. 4.: Zelenjavna juha, kaneloni s šunko in sirom, majonezna solata, palačinke z marmelado, malinovec
25. 4.: Porova juha, pečen losos, pražen krompir, zelena solata s koruzo, sladoled
Opomba: Če na tržišču ne bo določenega živila, bomo spremenili jedilnik.
Gustav kruh je kruh z manj soli; jabolka so iz integrirane predelave.
Vodja šolske prehrane:
Danica Švarc