Petek, 18. 11. 2016, 7.30.

Tradicionalni slovenski zajtrk in Dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji teden v mesecu novembru. Nastala sta na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je ozaveščati otroke o pomenu lokalno pridelane hrane, domače pridelane in predelane hrane, pomenu zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina življenja.

Jutri, 18. 11. 2016, bomo tudi na naši šoli izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk.

Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Vsa živila so naročena iz lokalnega okolja.

Potek:

Učenci gredo ob 7.25 v razrede, kjer imajo prvo uro pouk. Ob 7.30 se prične zajtrk. Reditelji bodo prinesli zajtrk, ki ga bodo učenci kulturno in s spoštljivim odnosom do hrane tudi pojedli.

Sledil bo pouk po urniku.

Koordinator: Danica Švarc

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)