Tradicionalni slovenski zajtrk
Petek, 16. 11. 2018.
Tradicionalni slovenski zajtrk in Dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji teden v mesecu novembru. Nastala sta na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.
Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je ozaveščati otroke o pomenu lokalno pridelane hrane, domače pridelane in predelane hrane, pomenu zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina življenja.
V petek, 16. novembra, 2018, bomo tudi na naši šoli izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk.
Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Vsa živila so naročena iz lokalnega okolja.
V vseh štirih petih razredih bodo imeli čebelarji predavanje o pomenu medu v zdravilstvu in prehrani. Izdelke iz medu bodo tudi predstavili.
Potek:
Učenci gredo ob 7.40 v razrede, kjer imajo prvo uro pouk. Ob 7.40 se prične zajtrk. Reditelji bodo prinesli zajtrk, ki ga bodo učenci kulturno tudi pojedli.
Sledil bo pouk po urniku.