Petek, 16. 11. 2018.

Tradicionalni slovenski zajtrk in Dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji teden v mesecu novembru. Nastala sta na pobudo Čebelarske zveze Slovenije.

Namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka je ozaveščati otroke o pomenu lokalno pridelane hrane, domače pridelane in predelane hrane, pomenu zajtrka v okviru prehranskih navad in zdravega načina življenja.

 

V petek, 16. novembra, 2018, bomo tudi na naši šoli izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk.

Zajtrk bo sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Vsa živila so naročena iz lokalnega okolja.

V vseh štirih petih razredih bodo imeli čebelarji predavanje o pomenu medu v zdravilstvu in prehrani. Izdelke iz medu bodo tudi predstavili.

 

Potek:

Učenci gredo ob 7.40 v razrede, kjer imajo prvo uro pouk. Ob 7.40 se prične zajtrk.  Reditelji bodo prinesli zajtrk, ki ga bodo učenci kulturno tudi pojedli.

Sledil bo pouk po urniku.

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)