Jedilnik februar 2014
JEDILNIK ZAJTRKOV, FEBRUAR 2014
3. 2.: Kakav, beli kruh s kremnim namazom
4. 2.: Čokolešnik s čokoladnim prahom, mandarina
5. 2.: Mleko s polento, jabolko
6. 2.: Šipkov čaj z medom, carski praženec z rozinami
7. 2.: Kakav, mlečni kruh s kislo smetano
10. 2.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, banana
11. 2.: Bela kava, polbeli kruh s sirnim namazom MU
12. 2.: Mlečni riž s čokoladnim prahom, jabolko
13. 2.: Zeliščni čaj z medom, graham kruh s pašteto in kislo kumaro
14. 2.: Sadni čaj z medom, polbeli kruh z margarino in marmelado
17. 2.: Bela kava, koruzni kruh s pečeno jajčko
18. 2.: Šipkov čaj z limono, rženi kruh s tunino in svežo papriko
19. 2.: Šipkov čaj z limono, rženi kruh s tunino in svežo papriko
20. 2.: Mlečna juha s krpicami, jabolko
21. 2.: Planinski čaj z medom, ovseni kruh s surovim maslom in medom
24. 2. – 28. 2: ZIMSKE POČITNICE
3. 2.: Domači vanilijev jogurt, francoski rogljič, grozdje
4. 2.: Ribezov sok, polnozrnati kruh Gustav, Poli piščančjo salamo, sirom in kislo kumaro, mandarina
5. 2.: Breskov sok, rženi kruh s tuninim namazom in črno redkvijo, rolada
6. 2.: Sadni čaj z medom in limono, štručka hot dog z govejo EKO hrenovko, gorčico in kečapom, hruška
7. 2.: Domače mleko, koruzni kruh Gustav s surovim maslom in BIO medom, jabolko
10. 2. : Probiotični EGO sadni jogurt grozdje aronija, sendvič, medena melona
11. 2.: Malinov čaj z medom, pisani kruh s puranjo pašteto Argeto in kislo kumaro, ananas
12. 2.: Šipkov čaj z limono, ovsena bombeta s pleskavico, solato, gorčico in kečapom, rafaelo
13. 2.: Kakav z domačim mlekom, mlečni kruh s kislo smetano in Viki kremo, jabolko
14. 2.: Čokoladno mleko, Valentinovo srce polnjeno z vanilijevo kremo
17. 1.: Sadni jogurt, krompirjeva štručka s posipom, medena melona
18. 2.: Sadni čaj z limono in medom, sirova štručka s kuhanim pršutom in kislo kumaro, grozdje
19. 2.: Sok brez dodanih sladkorjev Smoothie – jagoda, žepek z vanilijo in malino
20. 2.: Domače mleko s hrustljavimi kosmiči in koščki suhega sadja Knüsperli, banana
21. 2.: Jagodni sok, koruzna bombeta z mesno zelenjavni namazom in vloženo rdečo papriko, sadna rezina
24. 2. – 28. 2.: ZIMSKE POČITNICE
3. 2.: Kostna juha z ribano kašo, puranji zrezek v smetanovi omaki, krompirjevi svaljki, zelena solata s stročjim fižolom, sok Nekt
4. 2.: Jota z vratovino, hmeljarsko klobaso in kislim zeljem, cmoki z borovničevim nadevom, sok Nekti
5. 2.: Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, sadna kupa s smetano in sladoledom
6. 2.: Piščančji paprikaš, testenine svedrci, zelena solata z zeljem, sok Nekti
7. 2.: Zelenjavna enolončnica z EKO govedino, orehova potica, jabolčna čežana
10. 2.: Porova juha, piščanec piščanec, dušen riž s korenčkom, zelena solata z rdečo peso, sok
11. 2.: Gobova juha, ocvrte ribje palčke, maslen krompir v kosih, zelena solata s koruzo, sok
12. 2.: Goveja juha z rezanci, kuhana EKO govedina, kremna špinača, pire krompir, puding
13. 2.: Obara z EKO teletino in žličniki, ajdovi štruklji z orehi, kompot
14. 2.: Korenčkova juha, musaka s krompirjem, rdeče zelje s fižolom, sok Nekti
17. 2.: Segedin golaž, krompir v kosih, skutna pita, sok Nekti
18. 2.: Bučkina juha, dušena EKO govedina v omaki, zabeljeni mlinci, kitajsko zelje s fižolom, sok Nekti
19. 2.: Brokoli juha, pečen vitki som, blitva s krompirjem, zelena solata z rdečim zeljem, sok
20. 2.: Zdrobova juha, makaroni z EKO govedino, nariban sir, zelena solata z zeljem, puding
21. 2.: Cvetačna juha, ocvrt puranji zrezek s sezamovim posipom, zelenjavna priloga, dušen riž, zelena solata s koruzo, sok Nekti
24. 2. – 28. 2.: ZIMSKE POČITNICE
Opomba: Če na tržišču ne bo določenega živila, bomo spremenili jedilnik.
Kruh Gustav je kruh z manj soli; jabolka so iz integrirane predelave.
Vodja šolske prehrane: Danica Švarc