Jedilnik april 2013
JEDILNIK ZAJTRKOV, APRIL 2013
2. 4.: Zeliščni čaj z medom, koruzni kruh s pečeno jajčko
3. 4.: Bela kava, beli kruh z margarino in BIO medom
4. 4.: Šipkov čaj z limono, rženi kruh s tunino in svežo papriko
5. 4.: Mleko s čokolešnikom, banana
6. 4.: Kakav, črni kruh s kremnim namazom
8. 4.: Planinski čaj z medom, ocvrta rezina
9. 4.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, jabolko
10. 4.: Sadni čaj z limono, koruzni kruh s piščančjimi prsi in kislo kumaro
11. 4.: Mleko s koruznimi kosmiči, hruška
12. 4.: Bela kava, polbeli kruh z margarino in marmelado
15. 4.: Mleko, polenta, ananas
16. 4.: Kakav, pisani kruh s sirnim namazom
17. 4.: Mlečni riž s čokoladnim prahom, banana
18. 4.: Sadni čaj z limono, carski praženec z rozinami
19. 4.: Kakav, ovseni kruh s topljenim sirom in svežo papriko
22. 4.: Kakav, polbeli kruh s kislo smetano
23. 4.: Bela kava, črni kruh z margarino in marmelado
24. 4.: Sadni čaj z BIO medom, ovseni kruh s pečeno jajčko
25. 4.: Mleko s čokolešnikom, jabolko
26. 4.: Navadni jogurt, kifeljček
2. 4.: Domače mleko s koruznimi kosmiči in čokoladnim prahom, banana
3. 4.: Jabolčni 100% sok, polnozrnati kruh Gustav z želodcem, sirom in svežo papriko
4. 4.: Kakav (domače mleko), makova štručka, jagode
5. 4.: Sadni probiotični LCA napitek, rogljič s salamo in sirom
6. 4.: Pomarančni 100% sok, koruzni kruh Gustav s piščančjo pašteto Argeto in kislimi kumaricami, jabolko
8. 4.: Bela kava (domače mleko), mlečni kruh s surovim maslom in marmelado, ananas
9. 4.: Jagodni sok Nektar, ovseni kruh s mesno korenčkovim namazom, grozdje
10. 4.: Sadni čaj z BIO medom, štručka hot dog z EKO govejo hrenovko, gorčico in kečapom
11. 4.: Vanilijev domači jogurt, spomladanska rožica, klementina
12. 4.: Ananasov 100% sok, graham kruh s kuhanim pršutom, sirom in vloženo papriko
15. 4 .: Malinovec, rženi kruh z ribjim namazom in črno redkvico, grozdje
16. 4.: Sadni BIO kefir Krepko, mlečni kifeljček, jabolčni čips
17. 4.: Sadni čaj z limono, koruzna bombeta s pleskavico, solato, gorčico in kečapom
18. 4.: Oranžada, polnozrnati kruh Gustav z jajčnim namazom in svežo papriko, hruška
19. 4.: Ribezov sok, ovseni kruh s piščančjimi prsi, sirom in paradižnikom
22. 4.: Kakav (domače mleko), polbeli kruh s kremnim namazom in kislo smetano, jabolko
23. 4.: Navadni jogurt s sirupom, francoski rogljič, grozdje
24. 4.: Breskov sok Nektar, pirin kruh z mortadelo, topljenim sirom in paradižnikom
25. 4.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, jagode
26. 4.: Pomarančni 100% sok, črni kruh s suho salamo, sirom in kislim zeljem
2. 4.: Kostna juha z ribano kašo, polpeti, kremna špinača, pire krompir, sok Nekti
3. 4.: Gobova juha, mešani Stroganov, dušen riž, zelena solata s stročjim fižolom, sok
4. 4.: Piščančji paprikaš, široki rezanci, zelena solata s koruzo, sok Nekti
5. 4.: Porova juha, ocvrte ribje palčke, krompirjeva solata, jogurt z jagodami (Activia)
6. 4.: Pasulj s prekajenim mesom, jabolčni zavitek, kompot
8. 4.: Goveja juha z rezanci, kuhana EKO govedina, pražen krompir, hrenova omaka, zelena solata z rdečo peso, sok Nekti
9. 4.: Zdrobova juha, musaka s testeninami, zelena solata z fižolom, puding s sokom
10. 4.: Cvetačna juha, svinjska pečenka, kruhova rezina, zelena solata z paradižnikom, sok
11. 4.: Zeljna juha, kaneloni s šunko in sirom, majonezna solata, skutina pita, sok Nekti
12. 4.: Kostna juha z zlatimi kroglicami, ocvrt piščanec, dušen riž z zelenjavo, zelena solata s cvetačo in brokolijem, sok Nekti
15. 4.: Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, sadna kupa s sladoledom in sladko smetano
16. 4.: Korenčkova juha, makaroni z EKO govedino, nariban sir, zeljna solata z fižolom, sok
17. 4.: Piščančja obara z vlivanci, ajdovi žganci, rižev narastek z jabolki, sok Nekti
18. 4.: Špargljeva juha, puranji naravni zrezek v smetanovi omaki, krompirjevi svaljki, zelena solata s koruzo, sok Nekti
19. 4.: Krompirjeva juha, mesno zelenjavna lazanja, motovilec s koruzo, sladoled
22. 4.: Gobova juha, mesni svaljki s prilogo (čebula, ajvar, kečap, gorčica), pečen krompir, paradižnik z ananasom, sok Nekti
23. 4.: Grahova juha, goveji zrezek z gobicami, gratinirani široki rezanci, zelena solata s korenčkom, sok Nekti
24. 4.: Ričet z vratovino in zelenjavo, jogurtovo pecivo z višnjami, kompot
25. 4.: Prežgana juha, rižota s puranjim mesom, zeljna solata s krompirjem, sok Nekti
26. 4.: Golaž z EKO govedino, pšenična polenta, zelena solata z jajčko, jogurtov napitek
Opomba: Če na tržišču ne bo določenega živila, bomo spremenili jedilnik.
Vodja šolske prehrane:
Danica Švarc, predm. učit.