Jedilnik februar 2013
JEDILNIK ZAJTRKOV, FEBRUAR 2013
1. 2.: Kakav, beli kruh s kremnim namazom
4. 2.: Čokolešnik s čokoladnim prahom, mandarina
5. 2.: Mleko s polento, jabolko
6. 2.: Šipkov čaj z medom, carski praženec z rozinami
7. 2.: Kakav, mlečni kruh s kislo smetano
8. 2.: /
11. 2.: Mlečni zdrob s čokoladnim prahom, banana
10. 2.: Bela kava, polbeli kruh s sirnim namazom MU
13. 2.: Mlečni riž s čokoladnim prahom, jabolko
14. 2.: Zeliščni čaj z medom, graham kruh s pašteto in kislo kumaro
15. 2.: Sadni čaj z medom, polbeli kruh z margarino in marmelado
18. 2.–22. 2: ZIMSKE POČITNICE
25. 2.: Bela kava, koruzni kruh s pečeno jajčko
26. 2.: Šipkov čaj z limono, rženi kruh s tunino in svežo papriko
27. 2.: Mlečna juha s krpicami, jabolko
28. 2.: Planinski čaj z medom, ovseni kruh s surovim maslom in medom
1. 2.: Jagodni sok, pica
4. 2.: Kakav (domače mleko), koruzni kruh s kremnim namazom in kislo smetano, ananas
5. 2.: Sadni čaj z limono, ajdov kruh s sirnim namazom MU Vita, mandarina
6. 2.: Planinski čaj z BIO medom, štručka hot dog s hrenovko, gorčico in kečapom
7. 2.: Sadni jogurt, temni rogljič z dietno marmelado
8. 2.: /
11. 2.: Sadni čaj z limono, polnozrnati kruh z mesno korenčkovim namazom, jabolko
12. 2.: Kakav (domače mleko), krof z vanilijevo kremo, klementina
13. 2.: Bela kava (domače mleko), mlečni kruh s surovim maslom in jagodno marmelado
14. 2.: Mleko – domače, Valentinovo srce, naši
15. 2.: Hibiskus čaj z BIO medom, graham bombeta s sojinim polpetom, solato, gorčico in kečapom
18. 2.–22. 2.: ZIMSKE POČITNICE
25. 2.: Planinski čaj BIO z medom, ovseni kruh s piščančjo pašteto Junior in kislimi kumaricami, grozdje
26. 2.: Probiotični sadni jogurt EGO, črni kruh z jajčnim namazom, hruška
27. 2.: Sadni čaj z limono, bučni kruh s puranjo salamo, sirom in paradižnikom
28. 2.: Zeliščni čaj z BIO medom, rženi kruh s tunino in črno redkvijo, mandarina
1. 2.: Piščančji paprikaš, testenine svedrci, zelena solata s koruzo, sok Nekti
4. 2.: Cvetačna juha, špageti s haše omako, nariban sir, zelena solata z rdečo peso, sok Nekti
5. 2.: Jota s kislim zeljem in vratovino, jagodni cmoki, kompot
6. 2.: Gobova juha, ocvrte ribje palčke, maslen krompir, zelena solata s koruzo, sok Nekti
7. 2.: Kostna juha z ribano kašo, puranji zrezek v smetanovi omaki, tortelini in svaljki, zelena solata z zeljem, malinovec
8. 2.: /
11. 2.: Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir, sadna kupa s sladoledom in sladko smetano
12. 2.: Pasulj s kranjsko klobaso, polnozrnata žemlja, skutina pita, sok
13. 2.: Zdrobova juha, ocvrti lignji, tatarska omaka, pečen krompir, zelena solata s stročjim fižolom, sok Nekti
14. 2.: Korenčkova juha, musaka s širokimi rezanci, rdeče zelje s krompirjem, puding s sokom
15. 2.: Brokoli juha, goveji EKO zrezek z gobicami, kruhovi cmoki, zelena solata z jajčko, sok
18. 2.–22. 2.: ZIMSKE POČITNICE
25. 2.: Špargljeva juha, ocvrt piščanec, dušen riž z zelenjavo, zelena solata z rdečo peso, sok
26. 2.: Zelenjavna enolončnica, kokosovo pecivo z kislo smetano in čokoladnim prelivom, kompot
27. 2.: Fižolova juha, svinjska pečenka, zabeljeni mlinci, kitajsko zelje s krompirjem, jogurtov napitek z višnjami
28. 2.: Goveja juha z rezanci, kuhana EKO govedina, kremna špinača, pire krompir, sok
Opomba: Če na tržišču ne bo določenega živila, bomo spremenili jedilnik.
Vodja šolske prehrane:
Danica Švarc