TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, 16. november 2012: mleko, črni kruh, surovo maslo, med, jabolko.

S projektom želimo otroke in mladostnike spodbuditi k uživanju hrane DOMAČIH pridelovalcev in predelovalcev. Tudi iz zdravstvenega vidika se priporoča uživanje sezonske zelenjave in sadja iz  LOKALNEGA okolja, saj sta običajno bolj optimalno dozorela in imata višjo biološko/hranilno vrednost. Zdravje in zdravo prehranjevanje pa je zagotovo želja vseh nas, ki skrbimo za prehranjevalne navade otrok.

S projektom želimo poudariti, da je potrebno in pomembno spodbujati zavedanje o pomenu in prednostih lokalne oskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave.

Učenci so v okviru projekta prejeli tudi  zloženko: DAN SLOVENSKE HRANE in priloženi LETAK.

                                                                                                Vodja šolske prehrane:

                                                                                                Danica Švarc  

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)